Полиция отцепи част от столичната ул. „Алабин“ заради мъж, заплашващ да се нарани с нож, предаде БГНЕС. Около 08.00 ч. в МВР е получен сигнал за мъж, който иска да се самонарани с нож и се е укрил в помещение на трафопост. На мястото има полицейски автомобили и линейка.

Отцепен е участъкът от бул. „Княз Борис I“ до спирката на трамвая пред сградата на БСК. Не се допускат пешеходци, а трамваите временно са спрени.

По-късно стана ясно, че психичноболният мъж, който се беше барикадирал в трафопост в района на столичната улица "Алабин", е бил задържан от полицията. Районът беше отцепен, а улицата остава затворена за автомобили, допълва БНР.

Психично болният мъж излезе сам от мястото, където престоя близо два часа, и влезе в полицейския автомобил, който беше спрял на метри от него. Преди това момчето хвърли ножа, с който заплашваше, че ще се самонарани. Въпреки това все още затворена за автомобили е улица "Алабин" от Съдебната палата до площад "Македония". Полицията продължава да извършва огледи на мястото.