Спонтанна блокада на граничен пункт „Капитан Андреево”. Търговци на горива спряха движението, докато в пленарна зала депутатите гласуваха окончателно част от текстовете на Закона за горивата.

Докато депутатите се караха заради законопроекта за горивата, на границата без предизвестие пристигнаха представители на малки бензиностанции и спряха движението. Блокадата съвпадна и със засиления трафик от гастарбайтери на път към родината им.

За малко повече от час се натрупаха километрични колони от камиони и леки коли. Протестиращите настояват да отпаднат промените, заради които ще им се наложи да плащат големи суми, за да работят.

Според представителите на малките бензиностанции промените ще фалират стотици фирми. Въпреки уверенията, че исканията им ще бъдат чути, недоволните заявиха, че протестите ще продължат, докато не видят приетия вариант на закона черно на бяло.

След края на блокадата полицията взе документите на протестиращите и им написа актове за нарушаване на Закона за движение по пътищата.