Десетки граждани на Благоевград са окупирали сградата на Областната управа срещу назначаването на Муса Палев като областен управител на Благоевградска област. Те са обградили сградата, за да не допуснат на Палев до сградата. В палатковия лагер, разпънат вчера пред сградата на Областна администрация в Благоевград, са пренощували около осем души, които се заканиха да продължат да дежурят на смени.
Людмила Манова, един от организаторите на протестните действия в Пиринско, увери всички присъстващи, че протестът е изцяло граждански и всеки може да се присъедини и да изрази позицията си. Към момента в протестните действия се присъединиха редица граждани, сред които и привърженици на ВМРО. Протестиращите, около 100 души, пеят националния химн. 

Острото недоволство на гражданите бе предизвикано от назначението на Муса Палев, представител на ДПС за областен управител в Пиринско. Хората продължават да скандират и срещу правителството на Пламен Орешарски. Силно полицейско присъствие следи за опазването на обществения ред.

Назначеният за областен управител на Благоевград Муса Палев пристигна в Областната администрация охраняван от изключително много полиция. Протестиращите започнаха да го блъска. На земята имаше нападали хора. Въпреки събралото се множество Палев успя да влезе в сградата без да разговаря с протестиращите. Пред сградата продължава протестът срещу неговото назначение. 

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ПОДРОБНОСТИ ЗА ПОРЕДНИЯ ДЕН НА ПРОТЕСТИ