Щатният сътрудник на фабриката за фалшиви новини и бивш служител на Държавна сигурност с псевдонима агент Сашо – Илиян Василев, завъртя наново старата опорна точка, че Делян Пеевски е виновен за всичко на света, дори и когато го няма, пише "Монитор".
В случая агент Сашо „анализира“, че имало „доказана намеса на Пеевски в Нова тв“, в контекста на освобождаването на Ани Цолова и неуместните коментари на Антон Тодоров по неин адрес.

„Доказаната намеса“ се състои в това, че от няколко дни „Капитал“ и компания прокарват манипулацията, че 3 месеца по-рано в свое участие Йордан Цонев от ДПС изпратил от името на Пеевски на екипа на Нова тв много поздрави и затова, видите ли, 3 месеца по-късно Цолова напуснала ефира. Апропо, поздравите бяха към целия екип и в отговор на въпрос на другия водещ - Виктор Николаев. А кой друг през това време е пращал поздрави на колегите и въобще какво общо има Пеевски с Нова тв, никой от медиите във фабриката за фалшиви новини не си прави труда да проверява. Нито да обяснява.

Истината е, че едното няма нищо общо с другото, но това никак не помага за сътворяването на фалшиви новини и затова медиите от фабриката само повтарят тази опорна точка, докато старото ченге Илиян Василев не излезе да каже, че след като е повторена сто пъти, тази лъжа вече е „доказана истина“. Методът е познат, нали? Преди Прокопиев го използваше Йозеф Гьобелс.