Обстановката на трите гранични пункта с Турция е спокойна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Патриотите по-рано днес блокираха граничните пунктове с Турция, за да спират автобусите с български изселници в южната ни съседка, които идват в страната ни преди предсрочни избори в неделя.
Видеоматериал на bTV показа как изселниците слизат от автобусите и се опитват да пресекат границата пеша, но патриотите начело с лидерите си - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не им позволяват. 


 
Напрежението на „Капитан Андреево” остава, но движението вече е възстановено. Протестиращите вече са зад кордона от жандармеристи, които ги изтласкаха от пътното платно след като се стигна до грозни сцени между националисти и изселници.
 
Граничният пункт е пълен с автобуси, които се охраняват от Жандармерия. Хората се извеждат на етапи до други автобуси, които ги чакат на километър от мястото.
 
На ГКПП „Малко Търново” след като сянката и водата им бяха подсигурени, протестиращи затвориха за автобуси пътя от Турция. Един автобус с турска регистрация успя да изпревари блокадата, други не се появиха, а леките коли бяха пропускани. Там кукери гонеха "чуждите поданици да не гласуват".  
 
Изморилите се ще бъдат заменяни със свежи попълнения, поне до неделя, твърдят организаторите.
 
В Лесово до блокада на пътя не се стигна. Протестът беше предимно седящ. Протестиращите бяха в пъти по-малко от полицаите и не дочакаха автобус от Турция, за да го спрат.
 
Патриотите ще стоят на граничния пункт до деня на изборите, въпреки че нямат разрешение от кмета на Елхово за протест.    
 
Заради блокадите по границите служебният премиер Огнян Герджиков свика спешна среща.