Жестоки хора отровиха с антифриз котката на сляпа жена във Варна. Историята на възрастната стопанка и умиращото животно обиколи за кратко време социалните мрежи и бе препредавана от различни потребители.
Активисти от неправителствената организация Animal Hope Bulgaria – Varna опитали да помогнат на умиращото животинче, но напразно. Те заснели трогателен момент, в който накрая котката се притиснала за последно в стопанката си, за да се прости с нея.

Ето и историята им: “Защо трябва да има такава мъка!? На тази възрастна жена единствената й радост е котето. И котето е вярвало и обичало човека, който се е грижил за него. Жената все още събира пари за операция на очите, но въпреки че не е успяла да събере сумата, направи всичко възможно да намери начин да лекува котето. Направихме тест за панлефкопения, който се оказа отрицателен. Но д-р Цонев предположи отравяне. След ехография се видяха напълно увредени бъбреци от отравяне с антифриз. Котето се бореше за последни глътки въздух. Въпреки това то се гушна в жената с любов. За последно. Как тези хора, които с лека ръка тровят животни не разбират каква мъка предизвикват.”/БЛИЦ