Колите втора употреба носят проклятие, каза отец Георги Гелеменов по повод черната статистика по празниците в България пред TV7.
Те трябва да минат през водосвет, защото не се знае кой се е возил с този автомобил – може да го е карал лош човек, може да е направил катастрофа, обясни Гелеменов.

Трябва да се изчисти от демоничните сили, които невидимо присъстват в него. Водосветът трябва да се направи превантивно. След водосвета има трайност 1 година и е добре да се прави ежегодно – и на автомобила, и на дома.

Виновни са маговете, магьосниците, екстрасенсите, защото те работят със сатанински сили, разясни Гелеменов. Около тези хора кръжат демони – кацат на рамото на шофьорите, казват им - карай срещу този автомобил, карай в насрещното, и катастрофата става. Демоните са навсякъде, каза отец Гелеменов.

Всички вещи и дрехи втора употреба трябва да се поръсят със светена вода от църквата, препоръча още той.

Гелеменов обясни, че е единственият в България, който е екзорзист, дипломиран в Рощок-Германия и единствен се осмелява да прилага тази практика за изгонване на зли духове от човек или място.

Прилагам православната екзорсистка практика – поредица от молитви. Може да се практикува от всички свещеници, но БПЦ не дава гласност на екзорсизма, който е католическа практика.

Всеки свещеник има свръхестествени сили и умения. Той има Божествена сила, Божествена благодат, каза още отецът.
Обикновеният човек може да връзва какъвто иска цвят конец или да си вземат светена вода от църквата, но няма уменията на свещениците.