Заради доброволно дарените пари за лечение искът й е несъстоятелен
Софийски градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова срещу застрахователната компания на Максим Стависки "Дженерали застраховане" за имуществени вреди в размер на 189 254 лв. като неоснователен и недоказан.

Освен това тежко пострадалата Мануела в инцидента край Ропотамо, трябва да плати близо 21 000 лева съдебни разноски.

Исканата от адвокатите на момичето сума е стойността на парите, дадени за лечението й в Израел. Според съдийския състав обаче прие, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с пари, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.

Според семейството на Мануела до сега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.
Мануела получава необходимите й медицински грижи благодарение изцяло финансовата помощ на близки и приятели на семейството.

Три години след катастрофата, причинена от Стависки, състоянието на момичето продължава да е тежко, макар и лечението в Израел да е повлияло благотворно и да се наблюдават редица подобрения. Медицинските експертизи, направени в рамките на делото установяват, че и след лечението Мануела продължава да е в „персистиращо хронично вегетативно състояние".

Семейството ще обжалва пред Апелативния съд постановеното от СГС - въпреки тежкото си финансово състояние.