Има опасност учениците да се включат в този конфликт, а ролята на директора е да обединява, не да разединява. В случая няма как Министерството на образованието да се намеси, това е работа на регионалния инспекторат. Това заяви заместник-министърът на образованието Таня Михайлова пред bTV по повод ескалацията на напрежението в Софийската математическа гимназия след уволнението на преподавателката по математика Петя Тодорова.

Г-н Антони Стоянов трябва сам да подаде оставка. Това е негово решение. Той не изпълнява функциите си на директор, лично с него трудно успявахме да говорим още от 12 юли, когато стана ясно, че е уволнена учителката по математика Петя Тодорова. Странно е, че стои в кабинета си по време на отпуската си. Доколкото знам, г-н Стоянов не е подал искане за допуск до училището по време на отпуск, а в същото време не позволява това на другите учители. Санкция към директора Стоянов най-вероятно ще има въз основа на протокола от проверките, каза още Михайлова.

Обидно е, че на г-жа Петя Тодорова е предложен граждански договор, и то сега, след нейното уволнение от страна на директора. Родителите искат този учител да преподава на техните деца, това е доверие към нея, поясни още зам.-министърът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!