Конфликт между учители и родители, заради записите с насилие в детските градини. След като от синдиката на българските учители заплашиха със стачка, ако майките продължат да слагат на децата си бръмбари, родителите обмислят контрамерки.

Някои скандални записи станаха причина учители и родители да застанат едни срещу други за това дали е редно да се записва.

„Има много начини, които да се вкарат като контролни механизми. Това е контролната дейност на директор, контролна дейност на местната власт”, на мнение е Янка Такева от Синдиката на българските учители.

„Обръщали сме се към директори и по-горни инстанции. Отговаря ни се в съвсем погрешна посока. Няма контролиращ орган”, казва Васил, родител.

И какво послание дават записите на децата.

„Оттук нататък се научаваме, че по този некоректен начин можем да бъдем доносници”, на мнение е Янка Такева.

„Аз смятам, че по този начин възпитавам техните права - да не бъдат нарушавани правата им да живеят свободно, без да бъдат тероризирани”, казва Венета, родител.

Родителите не приемат ултиматума на Такева, че ако записите не спрат, учителите ще стачкуват. А за да не слагат бръмбари в дрешките и играчките на децата, искат по-бързо въвеждане на видеонаблюдение. И двете страни са сигурни - няма да спрат, докато не постигнат исканото.