Две от най-големите издателства за учебници и учебна литература в страната – издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“, пуснаха на пазара изцяло нови учебници по всички предмети за 8-и клас. Те са съставени според новата програма на Министерството на образованието и следват най-актуалните световни критерии за разработването и отпечатването на учебни комплекти и помагала.
Новите учебници за 8-и клас преминаха конкурса на МОН и бяха положително оценени от българските учители за своята приложимост. Техни автори са  опитни и уважавани методисти, университетски преподаватели, предметни специалисти и педагози.

Към всеки учебник има книга за учителя, работни тетрадки и електронен учебник, който също е одобрен от МОН и се предоставя на учителите по съответния предмет безплатно. Електронната платформа на двете издателства е модерна и работи от всяко мобилно устройство и компютър, а атрактивните материали в нея са достъпни онлайн и офлайн.Родителите, които желаят тяхното дете да има достъп до електронния учебник от дома, могат да се абонират за него на цена от 6 лв. за 12 месеца. Електронните учебници могат да се закупят и от училището по Националната програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“ на МОН.Двете издателства са помислили за учителите, които избират да работят с техните продукти, и предлагат богат асортимент от допълнителни учебни материали по всеки предмет, както и примерни годишни разпределения, които се предоставят безплатно и могат да бъдат намерени на двата сайта:http://anubis.bg/ и http://bulvest.com/.

При поръчка на учебници за целия клас от представителствата на „Анубис-Булвест“ в страната, учителите получават максимална търговка отстъпка, а това може да спести на родителите над 40 лева от месечния бюджет.