Хората, които работят на полето, не се чувстват добре. Условията много са се променили. Ние скоро ще си тръгнем от тук. Нямаме друг вариант - разходите са прекалено много, а условията за живот не са приятни. Това заявиха работници в т.нар. модерна ферма за роби във Великобритания пред Нова телевизия.
Фермата се намира в Корнуол, Великобритания. Българи разказват, че едва са успели да избягат от нея. Тя се намира на 100 км от тази, която преди време бе разобличена в разследване на Би Би Си.

"Плащаме по 10 паунда ток на ден. Това не е нормално. Подът в моята стая е подгизнат. Лишаваме се от топла вода и топлина. По 5 човека сме в стая. Къпем се с кофи и това в 21-ви век. Нямаме налягане в квартирата. Обещаха ни басейн и магазин, дори заведение. Като си платим транспорта и си купим храна, ни остават 20 паунда", призна един от родните работници на Острова.

"Вчера си взех заплатата, платих си транспорта, купих си храна за 20 паунда, за което съм се лишил много и ми останаха 15 паунда. Транспортът е 6 паунда всяка сутрин", разкри негов колега.