Нали не мислите, че днес ще ви кажа кой е свидетелят на Елена Йончева. За него не ме питайте. Има органи, които ще кажат дали показанията му са достоверни. Това заяви Корнелия Нинова в ефира на bTV.
"Нямам информация филмът на Йончева не е финансиран от партията и не знам колко струва. Разбира се, че знам, че снима филм. Аз знаех от самото начало и я подкрепям. Тя не само че не възпрепядства, ами и помага те да бъдат заловени", заяви лидерът на БСП.

"Не видяхте ли, че миналата седмица 39 души прескачат със стълба оградата? Не видяхте ли, че миналата седмица не работят камерите? Подходът "няма проблем, всичко е в миналото" вече няма ефект. Те от 8 години управляват, не може постоянно да се оправдаваш с миналото. Няма никакъв ефект за сигурността на България", каза още Нинова. "Гърция е с два пъти по-стабилна, два пъти по-евтина от българската ограда", добави тя.

Запитана защо е отказала да се здрависа с Цветан Цветанов на премиерата на филма на Йончева, лидерът на БСП заяви: "За втори път му се случва на Цветанов да му увисне ръката във въздуха. Правя го, защото не им вярвам и смятам, че са манипулатори. Тук става въпрос за разминаването в политиките. Първият път бе при встъпването на президента Румен Радев в длъжност".