Излезе докладът на Европейската комисия за корупцията. Докладът е тежък шамар за България. Тя припомни, че преди 2 месеца Борисов е обявил край на приватизацията, но законът не само не е готов, но не е внесен, а БСП са го внесли. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV.

„Днес ще е тест за управляващите за това, което говорят за приватизацията. Ако приемат, значи говорят истината, ако го отхвърлят, значи не“, коментира тя.

„В тази папка, която г-н Цветанов ми даде, бе само за приватизацията, така че аз няма как да му я върна с подпис. Ние ще разговаряме с тях, но ако си въобразяват, че ще ни вкарат в едни разговори, които са имитация и няма да доведат до резултати, жестоко се лъжат“, закани се Нинова.

Тя призна, че е участвала в приватизацията. „Да участвала съм в приватизация. В момента, в който влязох в политиката, веднага си продадох акциите и то не фиктивно. Имам вътрешно убеждение, че човек трябва да прави или бизнес или политика“, посочи тя.

„За това, че съм била уволнявана за корупция, няколко хора ще отговарят в съда“, закани се Нинова и коментира, че е завела дела срещу Борисов и Атанасова.

Тя проговори и за акциите си в Техноимпекс. „Купени са 99-та година, но не помня за колко пари. Това може да се провери. Дайте ми малко време. Тази сделка е проверявана три пъти. Да я проверят и четвърти път, нямам никакви притеснения. Дайте ми къде да се подпиша, за да се проведе тази проверка.

Да му мислят тези, които ще ги проверяват за първи път. Как са продадени електроразпределителните дружества, как е продаден Булгартабак, как Цветелина Бориславова се сдоби с банка“, заизрежда Нинова.

Тя коментира и скандалното изказване на Иво Христов.

„След това изказване аз разговарях с Иво Христов, казах му, че това изказване е недопустимо и трябва да се извини и той го направи.

Изказването му е недопустимо. Груба грешка. Подаването на оставка е много силен акт, който в този случай не е нужен“, заяви Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!