Повече от 500 души се събраха на централния площад "Бдинци" във Видин в подкрепа на правителството на Орешарски. Контра протестът е под мотото "Чуйте и нашия глас".
"Днес сме тук, а утре в София", "Да на програмите за младежката безработица", "Стоп на хаоса, да дадем шанс на Орешарски" са само част от лозунгите, които издигнаха видинчани в знак на солидарност към кабинета на Орешарски. Сред протестиращите се виждаха представители на различни възрастови групи от млади хора със семействата и децата си до пенсионери.

Старт на контра-протеста дадоха майка и дъщеря, които изпълниха химна и Интернационала.  "София не е България, трябва да се чуе и нашият глас. Ние също сме интелигентни и умни", обяви Зоя Василева от Белоградчик. "Ние не крещим, ние не сме боклуци , ние обичаме България и родния си край. Оставате Пламен Орешарски да си свърши работата. Това правителство започна да изпълнява социалните си ангажименти - увеличи майчинските, увеличи помощите за първокласниците и за първи път намали цената на тока", каза на свой ред и Елиза Борисова от Брегово.

Митингуващите изразиха задоволството си от реформите, които е предприело правителството в социалната сфера.
 "Не гасете крехката надежда за по-добър живот за нас и бъдещите поколения. Стига крясъци и обиди, стига омраза, хаос и отрицание. Днес не ни трябват „нови спасители”, а нормално работещи институции в името на хората" се посочва в обръщение на протестиращите. Те са събрали 2000 подписа в подкрапа на кабинета Орешарски.