В следващите четири години учителските заплати постепенно ще нарастват. Това заяви в Казанлък министърът на образованието Красимир Вълчев, цитиран от БГНЕС.

Вълчев присъства на официалното откриване на новия Национален център по природо-математически науки към Математическата гимназия в града. Част от него се срути през 2015 година при ремонтни дейности, а сградата бе възстановена със средства, отпуснати от правителството и дарители.

„Да, реални са, ако имаме възможността да изпълним ангажимента за двойно увеличение на възнагражденията за четиригодишен период и 2021 г. средната учителска заплата ще достигне дори 130% от средната за страната, която прогнозираме, че ще се увеличи междувременно също и то значително.

Тъй като това е тенденцията от последните години за увеличаване на средната заплата за страната”, подчерта Вълчев. Това, което може да кажем, е, че с 15%-то увеличение, което правим сега от 1 септември, за първи път от десетилетие средната учителска заплата ще надвишава средната заплата за страната, заяви още Вълчев.