Марио – момчето, което спаси 8-годишно ромче от пропаст в Белоградчишките скали, живее заедно с тримата си братя в дома за сираци “Надежда” в Белоградчик. В деня на инцидента той чул викове за помощ и напуснал територията на дома, въпреки че това е против правилата. Това разказа самият той в сутрешния блок на bTV.
Пропадналото в дупката ромче се казва Мишо и е на 8 години. Процепът между скалите е дълбок 5-6 метра, а по думите на бащата на спасеното дете – 10. Той е много тесен. За да достигне до заклещеното дете, Марио се спуснал, опирайки се с ръце и крака на страничните стени.

Когато стигнал до Мишо, той бил със сцепена глава и облян в кръв. Говорел несвързано. Марио го качил на гърба си и по същия начин, в стил Спайдърмен, се изкатерил нагоре. Пострадалото момче натежало доста.

Марио е действал импулсивно. Изобщо не се е сетил да повика помощ, вместо да слиза сам, защото сметнал, че трябва да се действа много бързо. Мишо вече е изписан от болница със 7 шева на главата.

След като слезли от скалите Марио нарамил момчето на ръце. Той спрял една жена, която се обадила на 112, но линейката се забавила. Тогава решил да спре една кола, която закарала Мишо в болница.

Семейството на пострадалото дете са благодарили на Марио за помощта. “Не се чувствам герой. Викали са ме за помощ – помогнал съм с каквото мога”, каза скромно той.

Майката на Марио живее в Белоградчик, бащата – в близко село. Самият той не знае защо е изоставен. Според директора на дома Емилия Григорова, родителите нямали възможност да отглеждат четиримата си сина. Марио е втори поред. Родителите идвали от време на време да ги наглеждат.

Директорката на дом “Надежда” похвали Марио и братята му и каза, че всички са много добри деца и всеки от тях би направил същото, за да спаси човешки живот.