Паметният 20 април на 1876  година бе почетен от родолюбиви граждани на столицата пред храм "Св. Александър Невски" с възрожденски песни и молитва за свободна и силна България. Да уважи борбите на българския народ за свобода  беше и председателят на Асоциацията на честните сирийци в България господин Мохамед Ибрахим.
Той поздрави народа ни за борбеността му.



Шествие с български знамена, с портретите на българските възрожденци и въстаници, водено от православни хоругви и православния кръст се отправи към Паметника на опълченеца и в едноминутно мълчание бе почетен героизмът на българските опълченци. Шествието спря и пред Паметника на цар Освободител в почит и признателност към руските войни, освободителите на България от турско робство.



Събитието приключи пред Паметника на Апостола отново с минута почит за голямото му дело и саможертва. Там господин Ибрахим поиска да вдигнат заедно православния кръст с господин Атанас Стефанов, заместник председателя на Сдружение приятели на Русия и православния свят, в знак на единната воля на християни и мюсюлмани да живеят в мирни, свободни и суверенни държави.