„Животът е прекрасен!“, заяви с широка усмивка проф. Вихрони Попнеделев на откриването на изложбата „Софийски градски пейзажи“ в галерия Нирвана. „Вихрони ни показва, че живеем в един наистина красив град“, сподели Ники Младжов, собственик на галерия Нирвана, известна с престижни изложби на творци от цял свят.
„Вихрони е хедонист!“, възкликна Филип Зидаров, който призна, че обича да „влиза“ в картините на професора. На откриването присъстваха и Греди Асса и Андрей Даниел, които заедно с Филип Зидаров и Вихрони Попнеделев са сред основоположниците на групата за авангардно изкуство  “Градът”.

Гостите на изложбата с удоволствие откриваха любимите си места в София, показани в цветната им красота.



Скулпторът Георги Чапкънов и колекционерът Боян Радев лично поздравиха талантливия художник, който избра Благовещение за откриването на изложбата си. Бизнесдамите Мая Косева и Мирела Ненчова, прокурорът Христо Граматиков и сестра му Наталия обиколиха няколко пъти залите на галерия Нирвана, за да се потопят в урбанистичната магия от цветове, сътворена от Вихрони Попнеделев. Професорът получи поздравления от колегите си Николай Янакиев и Моника Тошева, от певиците Роси Рос и Диана Дафова, от художничката-поетеса Лили Сотирова,  от писатели, бизнесмени и колекционери.

Вихрони Попнеделев, който е нарисувал всички картини за изложбата по натура, е прекарал дълги часове по столичните улици, за да сътвори град от цветове и светлина. Авторът е съживил сградите и улиците, напълнил е градския пейзаж с вълшебство от нюанси, които ни карат да видим една различна и наистина много красива София.



Професор Попнеделев е известен в цял свят с таланта си, който му е донесъл много престижни награди. Изложбата „Софийски градски пейзажи“ може да се види в галерия Нирвана до 14 април.