Изпитвате ли понякога необясним страх от бъдещето? Въпрос от теста за личностна оценка, който преминават обитателите на Дома. И колкото повече наближава Великият изход – моментът на раздяла с този колоритен, затворен свят, – толкова повече те осъзнават този страх.

Външният свят ги привлича с необятните си възможности, но и заплашва да разруши крехкия баланс на досегашното им ежедневие. Последната Нощ на приказките се превръща в Нощ на откровенията и на сбогуването с илюзиите. Напрежението нараства и усещането за неизбежност кара момчетата и момичетата да потърсят обяснения и да разчистят стари сметки. И да се вкопчат в любовта още по-силно.
 


 
Къде се крие магията на „Домът, в който...“?

         „Домът, в който...“ се превърна в истинска сензация сред читателите в Русия почти веднага след публикуването си. Социалните мрежи, форуми и блогове бяха залети от разнообразни илюстрации със сцени и герои от книгите, любителски трейлъри и фен фикшън разкази. Омагьосани от нетрадиционната история, читатели на всякакви възрасти продължават да търсят начини да споделят въодушевлението си от книгите и да доразвият света, създаден от Мариам Петросян.