Почина Иван Славов – човекът, който неуморно преследваше кича, еснафщината, плиткоумието и неграмотността, съобщиха пред БЛИЦ близки на професора.
Докторът на философските науки Иван Славов дълги години беше преподавал в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Бе посланик на Република България в Словакия (1994-1998 г.). Личният му житейски и философски девиз бе: „Оптимист по воля, песимист по разум, сноб по вяра“. Една от целите, на които посвещава живота си, беше борбата с дилетантството, на което противопоставя интелектуалния снобизъм.

Творчеството на професор Славов е посветено на остри и злободневни въпроси от естетиката и всекидневната култура - кича, безвкусицата, деформацията на човешките нрави. Сред книгите, които завеща на своите последователи и съмишленици, са “Кичът”, “Дилетантът”, “Прекословици”, “Златната решетка”, “Антология на глупостта”, “Ученически и кандидат-студентски бисери”, “Речник на глупостта”, “Смехотерапия - стрес – бизнес”, “Джобен смехар”, “Тоталният кич”.

Професор Славов беше любимец на студентите си, достоен противник на опонентите си, ненадминат по своето остроумие, забавен, интелигентен, с неподражаемо чувство за хумор.

Поклон пред светлата му памет!