Това правителство, което е в момента, смея да твърдя, че работи по-добре от всички останали досега. Не разбирам за какво има протестъри и какво предлагат тези протестъри? Ще ви кажа, те не предлагат абсолютно нищо. Това сподели в студиото на "Офанзива" по Канал 3 писателят Христо Стоянов.

,,Има една трагедия при нас и това е, че нямаме национални приоритети. Писал съм за най-лошата кръв, която напуска България – това е тази кръв, която няма намерението и желанието да остане и да оправи нещата. Затова пък тук остана силната кръв, която е на всички онези, които искат да бъдат промяната. Разбирам икономическия мигрант, но тези, дето тръгват с голямата кошница, съсипаха мечтите си. Отивайки в чужбина, българинът казва, че ще се върне и ще промени нещата, а това ще стане след 20 години, когато вече са пенсионери. Кой ще им даде възможност да се наложат? Не, промени се вършат докато си млад'', обясни Стоянов.

,,В историята бунтовете на българина са зов за помощ, като например Априлското въстание. Българинът през целия този период от 1300 години хленчи и тропа с крака като дете в магазин. Само крещим и хленчим, без никой да си дава сметка какво точно правим'', заяви още писателят.

,,За мен българинът е съществително, защото се отказа да бъде същество. Какво значи българин? Никой няма да каже нищо съществено, ако му зададеш такъв въпрос. Когато имаш самочувствието, че си единствения българин, а не част от общото, тогава може да промениш нещо'', завърши Христо Стоянов.