Известният актьор Армен Джигарханян е бил приет в болница в много тежко състояние. Той е настанен в реанимвацията на московската градска болница.

Актьорът бе лекуван и в края на април, когато стана ясно, че е получил сърдечни проблеми. Този път той не се е оплаквал от нищо, но приятелите му решили да го закарат за всеки случай в болница, където се оказало, че състоянието му е критично.

"Армен е много чувствителен. През последните дни се чувстваше слаб, без сили и затова решихме да го закараме на преглед", разкрива негов колега.

Световноизвестният актьор Армен Джигарханян е един от големите приятели на България. Той е играл няколко пъти на сцената на Народния театър в София. През 2010 г. получава наградата „Света София” за приноса му в театралното изкуство на България. Освен стотиците роли в театъра Армен Джигарханян е изиграл и над 300 роли в киното. В книгата за рекордите на Гинес е записан като най-снимания актьор в света. 

80-годишният актьор сключи брак с 36-годишната си костюмерка, която го направи за посмешище пред света, след като се разведе с него миналата година. 

Превод БЛИЦ