Един от най-популярните антиутопични романи и критика на тоталитаризма "Фермата на животните" (Animal Farm) ще намери нов живот в дигиталния свят под формата на... видеоигра. Романът на британския писател Джордж Оруел, който излиза през далечната 1945 г., първоначално като критика на управлението на Сталин в СССР, по-късно е използван като алегория за редица други диктаторски режими по света.
Сега независим екип от програмисти и дизайнери работи по нова видеоигра, базирана на книгата, която ще позволи на геймърите да се превъплътят в обитателите на зловещата ферма и да се потопят в събитията от романа, довели до революция на животните, водени от прасетата.

Адаптацията обаче ще предостави възможност да играем и от името на фермера Джоунс и останалите жертви на събитията. "Особено важно за читателите и геймърите е да могат да се идентифицират както с потисниците, така и с потиснатите" − споделя Имре Жиле, един от разработчиците.

Екипът включва специалисти, работили по проекти като "Fable", "The Witcher 3" и "Gambitious", но всички са обединени от интереса си към романа на Джордж Оруел и желанието си да го представят в достъпен за младата аудитория вид.



Източник: avtora.com