Коя е „Майка на годината“ ще стане ясно на изискана церемония, която ще се състои на 13 декември в галерия Нирвана. Българки, които са отдадени на благотворителността и са посветили живота си на добрини в името на децата, ще бъдат отличени в галерията на Ники Младжов, която е известна като един от най-престижните артцентрове у нас.

Тази година сред номинираните са дами, които влагат време, средства и усилия за подобряване на образованието, здравето и развитието на български деца. На церемонията ще бъдат наградени и момиченца, дарили косите си за благотворителна кауза.

Сред досегашните носителки на приза са Мария Гроздева, Ани Салич, Таня Богомилова, Тереза Маринова, д-р Росица Врабевска, а също и не толкова известни на широката общественост жени, които са се посветили на най-святата кауза: децата на България.

Церемонията ще се състои сред изключителните картини на прочутия в цял свят наш художник Георги Баев. Гостите на събитието ще могат да се насладят на творби, които са частично обгорени, но оцелели от гигантските пламъци, изпепелили през 1983 г. ателието на художника и унищожили над 200 от произведенията му. Интересното на изложбата на Георги Баев в галерия Нирвана е, че творбите на известния ни художник могат да се купят – някои от тях бяха откупени още на откриването. Пейзажи, акварели, графики и част от прочутия  философски цикъл на Баев „Бариери“ превръщат трите зали на галерия Нирвана в истински апотеоз на творчеството на известния български творец.