Къщата – музей на великия поет Христо Смирненски продължава да тъне в пълна разруха, независимо от обещанията, че тав ще бъде извършен ремонт за милиони. За това алармират потребители във Фейсбук, които са успели да заснемат грозната гледка.
Те публикуват и снимка, на която всичко изглежда още по-гротескно заради паркираната пред къщата на поета лъскава, розова лимузина.



Последният ремонт е бил преди почти 30 години. А от 2004 г. тя е затворена за посетители заради опасното състояние на сградата.

През 216 година бе обявено, че има проект за възстановяване на къщата, разработен от колектив архитекти, начело с арх. Константин Пеев и арх. Десислава Василева. Проектът е грандиозен, предвидено е една от пристройките в двора да бъде съборена и на нейно място да се построи модерно остъклено помещение за информационен център, а самият двор ще бъде пригоден за представления на открито.

Обещанието е, че през 2018 година домът на поета Христо Смирненски ще изглежда както преди. По всичко личи, обаче, че там не се извършва никаква ремонтна дейност и всичко си е останало само с обещания на хартия.