„Моята България. Кратка история за млади читатели“ е учебно помагало, но и книга, която ще накара децата с удоволствие да учат интересни факти от българската история. Патриотичният шедьовър, обхващащ най-важните моменти от развитието на държавата ни, бе представен от председателя на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски и авторите на увлекателното четиво на сцената на културната програма на Софийския международен панаир на книгата в НДК. „Моята България. Кратка история за млади читатели“ е съвместен проект на фондация „Българска памет“ и издателска група „Просвета“.

Автори на учебното помагало за ученици от 5 до 12 клас са проф. д-р Пламен Павлов, проф. д-р Пламен Митев, доц. д-р Лизбет Любенова и доц. д-р Веселина Вачкова.



Информацията за исторически събития, личности и факти е поднесена по увлекателен и модерен начин и разгърната в 51 теми. За учениците, а и за техните родители ще е интересно да научат и малко познати факти за интересни личности от българската история, допринесли за развитието на държавата ни. Принос за това книгата да представя темите сериозно, но в същото време разбираемо за децата, има г-жа Катя Илиева, зам.-директор и преподавател в ЧСУ „Цар Симеон Велики“.



Интересен факт е, че „Моята България“. Кратка история за млади читатели“ се предлага като красива луксозна книга, но създателите на този шедьовър правят уникален подарък на жадните за знания българи - книгата може да бъде изтеглена напълно безплатно онлайн на https://www.moyata.bg/.