„Не прелюбодействай” – думите, изписани върху платно с размери 2 на 2 метра, приковаха погледите на посетителите в галерия Нирвана, където новият арт сезон бе открит с изложбата „Дошло е време... и никога не е късно” на Любен Диманов. Прочут като жива легенда още през 70-те години, художникът живее и твори във Франция, но редовно се връща у нас, за да радва почитателите си с нови творби. Галерия Нирвана, собственост на Ники Младжов, за втори път представя известния в цял свят наш творец – този път с внушителни платна, посветени на десетте Божи заповеди. Монументалните творения на Любен Диманов привлякоха арт критици, художници, скулптори, бизнесмени и известни колекционери. Боян Радев, който беше изневерил на познатото каре и блестеше в класическо съчетание от черно и бяло, посвети повече от час на взиране в платната.

Художникът Стефан Чурчулиев, скулпторката Кунка Димитрова и колегата й Валентин Старчев, прочут с унищожения вече паметник пред НДК, дълго обсъждаха красотата на картините. Адмирации към художника изказа и братът на актрисата Лилия Маравиля – известният скулптор Дарин Лазаров, сътворил прочутите влюбени дракони във Варна.

„Любен Диманов продължава да бъде модерен с трайните уроци на движението, на ритъма, на пространството, на линията, на формата и цвета – всички онези съставки, които правят изкуството съвременник на всички времена, а не моден шлагер на сезона”, категоричен бе акад. Светлин Русев.

Известен в цял свят с емблематичния си стил, Любен Диманов е носител на много български и международни награди за живопис, графика и илюстрация. Негови картини са притежание на Националната художествена галерия, на Третяковската галерия в Москва, музей Албертина във Виена, Националната галерия в Скопие, в много престижни музеи, галерии и частни колекции.