Неблагоприятната метеорологична обстановка попречи на прякото предаване на футболната среща между Белгия и Панама, част от груповата фаза на Световното първенство по футбол в Русия. Правата за излъчването на първенството се държат у нас изключително от Българската национална телевизия (БНТ). Това съобщиха от националната телевизия.

Гръмотевична буря паникьоса софиянци! Положението е апокалиптично! Такова чудо отдавна не е имало, БНТ спря излъчването на Световното (СНИМКИ/ВИДЕО) 


Екипите на националната телевизия два месеца преди старта на първенството са подсигурили максимално излъчването на турнира от техническа гледна точка. Заявени са няколко вида трасета, които да дублират сигнала, в случай, че по едно от тях картината прекъсне. 

За съжаление изключително силната буря в столицата направи невъзможно приемането на сигнал по какъвто и да е начин за повече от половин час по време на срещата. В подобна ситуация би попаднала всяка българска телевизия, чиито технически мощности са локализирани в София.

Въпреки че не може да предвиди мащабите на бурята и метеорологичната обстановка, ръководството на Българската национална телевизия иска да се извини на зрителите за прекъсването на сигнала. В същото време екипите на телевизията ще продължат да отразяват по всички възможни начини най-големия футболен турнир.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!