"Опасявам се, че за втори път разочароваме избирателите си. Веднъж за водата, веднъж днес. Големият въпрос е за конституционното правителство на България. За не знам кой месец от БСП обясняваме нормално, че нито конституцията, нито законите, нито моралът позволяват политическа партия да се меси в избора на президента. Това показва колко е сбъркано политическото мислене на прехода". Това заяви Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание.
"Това е задкулисието срещу, което ще се борим. Няма да позволя да вменявате вина на БСП. Ще има принципи и морал, които ще отстоявате. Има си закони, по които служебното правителство работи. Аз не съм Бойко Борисов. Нито с СМС-и, нито със срещи, нито с обаждане не бих си позволила политическа намеса в служебния кабинет, който е избран от президента", сряза остро Нинова.

"БСП има участие в служебния кабинет. Казва се Деница Златева и ние носим отговорност за нея. Качествата на човека, който участва от името на БСП, са оценени високо. Получих предложение от Борисов тя да остане в кабинета на ГЕРБ. Това е признание", заяви гордо Нинова. 

"Отказах участието и в кабинета на ГЕРБ и ПФ, защото въпросът е принципен и не можем да правим колаборации с управляващо мнозинство, с което нямаме допирни точки в управляването. Благодаря за оценката на Деница Златева, която е единственото участие на БСП в този кабинет", каза в заключение председателят на социалистите.