Скандалът около парчето на Мишо Шамара, Сарафа и Конса "Бяло, зелено, червено" предизвика множество полемики с аргументи и за, и против съдебно преследване за поругаване на национален символ. В студиото на "Всяка неделя" обаче стана ясно, че ако в цялата пародийна сага има нещо сигурно, това е неуместното политизиране на случая от страна на БСП.

След като прокурорът по делото Милко Момчев и режисьорът Андрей Слабаков изчерпаха запасите си от противоположни аргументи, водещият Кеворк Кеворкян пусна видеоизвадка от изказването на Сергей Станишев в Народното събрание. Гостите изгледаха как лидерът на БСП защитава строфите на рап-триото и ги обръща с хъс срещу правителството, след което се обединиха около констатацията на своя домакин: "Изказването на Станишев е дъното на публичното говорене."

Веднага след това Кеворкян обрисува с думи как в подобен дух Сергей Станишев събира на Бузлуджа застаряващия си електорат и започва да сравнява "нас червеното знаме роди ни" с... мензиса от любимия си хип хоп куплет.