На потресаваща история се е разиграла вчера. На пейка в Благоевград е имало "спяща" жена. Оказа се, че безпомощната възрастна жена е в тежко състояние, прилошало и жегата и около час никой не е спрял, за да ѝ помогне, пише свидетелката на срамната случка Вени Иванова, цитирана от Struma.com.

Жената на видима възраст около 70 години, свлечена върху пейката пред Езиковата гимназия в Благоевград, ни погледна с влажни очи, едва дишаше. Шептейки се опита да ни обясни нещо. После събра сила и каза: ”Живея в съседния блок помогнете ми да стана, за да се прибера, един час стоя тук и никой не ми помогна”, проплака жената.

В опита си да я повдигнем, тя отново се свлече на пейката, дишаше тежко и шепнеше неразбираеми думи. Спряхме мъж на улицата, който да помогне и да се опита да я подкрепи и повдигне, за да може да пие вода, а през това време се обадихме в бърза помощ, за да изпратят екип.

Жената, която ни информира, че се казва Богданка беше пред колабиране. Цялата обляна в пот и едва си поемаше дъх.

Докато чакахме линейка, спря кола, от която както се разбра, слязоха децата на Богданка - мъж и жена, които обясниха, че я търсят от 2 часа по улиците.

Те изпаднаха в паника, когато видяха майка си в това състояние. Започнаха да я поливат с вода и благодариха за намесата ни. Въпросът е, къде е човещината?!, Защото една възрастна жена седи безпомощна с часове на пейката и хората я отминават бездушно. Едно човешко същество е имало нужда от помощ, а други същества безмилостно са го подминавали, улисани в собствените си мисли. Нали утре това може да бъде вашата майка, ваш близък, ваш скъп човек! Къде погребахме Човещината........?!