Ваня Славова е жената, която беше упреквана от своите съграждани, че като кмет на градчето, не се е противопоставила достатъчно силно на навлизането на машините на „Каолин” в тяхното землище.
Както вече БЛИЦ писа, твърде много станаха жертвите в Меричлери, които умират или са болни от рак на кръвта.

Лидерът на „Екогласност”, Емил Георгиев, поведе меричлерци на борба срещу фирмата на Иво Прокопиев, но хората и до днес пият вода от водоноски, защото добиването на варовик е замърсило водоизточниците им с арсен.

Еколозите доказаха, че арсенът във водата, която години наред са пили хората от Меричлери, надвишава допустимите норми десетки пъти.

Преди време от левкемия почина и членът на инициативния комитет за борба с „Каолин”, Танко Русев, а днес получихме още една трагична вест – починала е бившата кметица на Меричлери Ваня Славова.

Според информацията от общинския съвет Димитровград, кончината на жената е настъпила след тежко и продължително боледуване. Тя беше кмет на Меричлери от 2007 до 2011 година. Родена е на 02. 03. 1959 година, завършила е специалността „История” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

БЛИЦ изказва своите искрени съболезнования на семейството й.

Тодорка
НИКОЛОВА, БЛИЦ