Необходими продукти

75 г желе на прах с вкус на горски плодове

1 ч. ч. горски плодове и ядливи цветя по избор

110 г желе на прах с вкус на ванилия

2 ч. ч. ванилово кисело мляко

20 г ванилова захар


Начин на приготвяне

Първото пакетче желе се смесва с 250 мл гореща вода и се бърка до пълно разтваряне, пише Elle. Добавят се 190 мл студена вода и пак се разбърква хубаво.

Наредете плодовете и цветовете по дъното на формата, която ще ползвате. Залейте ги с желето (ако ползвате пресни плодове, охладете малко сместа за желето, преди да ги залеете с нея). Оставете формата да изстине на стайна температура и приберете в хладилника за няколко часа, за да се желира.

Разтворете второто пакетче желе в гореща вода. Добавете киселото мляко и бъркайте до хомогенност. Оставете да се охлади малко и внимателно излейте върху желиралия първи слой във формата. Приберете я отново в хладилника. Сервирайте на следващия ден.