Необходими продукти

6 круши

4 с. л. пудра захар

1 ванилия на прах

50 мл бяла захар

50 мл кафява захар

щипка кардамон на прах

сок от 1 лайм

30 г масло


Начин на приготвяне

Обелете крушите, разрежете ги на половини и ги почистете добре от семките, пише Elle. В касерола смесете 50 мл вода със сока от лайм, бялата и кафява захар и кардамона. Карамелизирайте до златисто. Оваляйте вътре крушите за 2-3 минути, извадете ги и ги подредете със срязаната страна надолу върху покрита с хартия за печене тава.

Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 5 минути. Обърнете крушите и сложете в изрязаната им част по малко масло, поръсете с лъжица пудра захар и печете още 5-10 минути, или докато крушите омекнат, а пудрата захар се карамелизира.

Смесете ванилията с останалата пудра захар и 50 мл вода и оставете на котлона да кипне. Добавете карамелената смес и използвайте сиропа, за да залеете готовите круши при сервиране.