Софийският градски съд постанови постоянен арест за опасния престъпник Емил Милев-Крокодила на заседение, което приключи преди минути в Съдебната палата на София.
Решението бе взето по изричното настояване на Софийската градска прокуратура, която го привлече като обвиняем по дело за грабеж отпреди 8 години.

Милев предвкусваше свободата си, след като преди дни бе оправдан за 4 престъпления от спецсъда.

Преди 2 дни, обаче магистратите го привлякоха повторно към наказателна отговорност по старото му дело и така той се озова отново в клетката.

Припомняме, че Милев бе изправен пред Темида заедно с още трима криминални престъпници за отвличане и стрелба по полицай през 2009 година. Тогава органите на реда откриха огън и простреляха смъртоносно един от бандитите.

Милев и групата му отговарят за още четири нападения. Той е обвинен в ръководство на организирана престъпна група за магистрални грабежи, в която са участвали и подсъдимите Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров.

Едно от обвиненията срещу Милев е за продължилото близо 5 години разследване за отвличането на турския гражданин Мустафа Гюмюш, край Вакарел на 14 декември 2009 г.

Бандата на Крокодила е смятана за отговорна и за грабеж на 136 072 лв. от клон на Прокредитбанк в столичния жк „Люлин” на 12 март 2010 г. По думите на свидетел Емил Милев и хората му след предварително наблюдение на инкасото го нападнали с автомат „Калашников”, пистолети, автоматичен пистолет „Узи” и пушка помпа, с черни маски на главите. „Идеята за грабежа на инкасо на банка в “Люлин” бе на Емил Крокодила. Той организира всичко и бе тарторът на групата. Каквото кажеше, това трябваше да се извърши, иначе лошо. При нападението се взе торба със 140 000 лв.”, разказва свидетел на делото срещу бандата на Крокодила.

Според него участвали още Лаци и Еди. Скрили се в квартира на сестрата на Лаци.

Ивайло КРАЧУНОВ