Иван Гарелов призна в интервю за списание LOVE style, че е успял да осъди TV7 и Николай Бареков заради спряното предаване „Оригиналът” и заради неизплатени заплати. За съжаление обаче с това проблемите не приключили.
„Осъдих ги, но не мога да си взема парите. Какво е това правосъдие – не знам!”, жалва се журналистът пред изданието. Той сега се занимава с продуциране на младата певица Ния и обмисля да направи школа за журналисти, защото обича да работи с млади хора. Има и интернет сайт, който е временно замразен заради липсата на спонсори.

Гарелов не крие, че телевизията му липсва. „Най-тъжното за мен е, че сега, когато се чувствам зрял, мъдър и мога да кажа много неща, не съм на екран. Явно не съм удобен в тези времена.”

На въпроса какво предаване би правил, Гарелов е категоричен, че ще е политическо. Признава обаче, че не гледа „Панорама”.
„Следя спортни, музикални предавания, някои филми, както и сутрешните блокове. Длъжен съм заради професията да имам впечатления от това, което върви по телевизиите. Но не искам да бъда гуру, който да раздава присъди, защото още съм на пазара. Истината обаче е, че не съм доволен от това, което виждам. Много е повърхностно всичко. Робуваме на онова, което се е случило през деня, а не се търсят процесите и тенденциите”, казва журналистът.