Жената, родила единствения наследник на Стефан Данаилов, проговаря, за да разкрие покъртителната история между баща и син.
“Цели 25 години мълчах и носих този тежък товар – от респект и уважение към семейството на Стефан. Вече се уморих. Животът е кратък. Време е да говорим за фактите, да се опитаме да ги приемем и да заживеем с тях”. Това казва звездата от “Хотел “Централ”, която живее със сина си във Флорида, пише “България Днес”.

20 години се писаха всевъзможни измислици за Стефан и за сина ни Владимир. Реших да кажа грубата истина за нашите отношения, доверява Кривошиева.

“Стефан си има своя истина за събитията и отношенията между нас. Но фактите са си факти”, казва актрисата.

По думите й би било измислица, ако тя каже, че връзката им е била романтична приказка, в която принц и принцеса се срещат и от пръв поглед се влюбват.

Кривошиева споделя, че за пръв път вижда Стефан Данаилов на кинофестивала във Варна през 1983 г. и й се сторил надут, студен, надменен. “Като минах край него, той каза: Тия младите не поздравяват”.

После се срещнали на снимките на филма “Поема” през пролетта на 1985 г. “Тогава живеех с друг мъж и бях бременна от него. На терена Стефан много се грижеше за мен, беше много внимателен. Заедно снимахме, заедно вечеряхме. Постепенно се влюбих в него и започна нашата връзка”, спомня си актрисата.

“Тогава реших да направя аборт. Защото разбрах, че искам да родя бебе единствено на Стефан – необикновен човек, докоснат от Бога. Абортирах в 6-ия месец. Помня, че цялата болница беше на крак, а докторът още е жив. Стефан не знаеше, разбра чак след като всичко свърши. А Владимир беше заченат през декември 1985 г.”, споделя Кривошиева.

“Аз си внуших, че трябва да дам дете на този велик в очите ми човек, който няма деца, няма поколение. За Стефан няма по-хубаво нещо на света от сина му. Неговото съществуване няма смисъл без Владимир. Този факт обаче нямаше как да бъде осъзнат по-рано, започва да се осъзнава едва сега”, продължава тя.

Почти всяка година Данаилов се е срещал тайно с Владимир, когато Владко си идвал в България, казва Кривошиева. По думите й Данаилов искал да приобщи жена си Мария към онова, което му се случва. “Никога няма да забравя мълчанието си по време на този час и половина, докато бях при Мария Данаилова...”.

“Хората сами трябва да разрушат стените, за да са щастливи”, смята пък самият Владимир.