Ясновидка Гергана Герасимова живее и работи в София, тя нашумя с поредицата от Книги „Тайните подземия на България" на писателя Милан А. Миланов. Поредицата поднася неочаквани разкрития за вековни тайни, които пази земята ни. За разкриването на тези тайни помага ясновидката, получаваща послания от Информационната Космична Банка /АКАША/.
Специално за БЛИЦ тя прогнозира бъдещето на България и по отношение на земетръсната активност и наличието на трусове, анализира „старата” и „млада” енергия и връзката й с продължителността на живота при хората, коментира последното откритие от времето на древните цивилизации, когато скоро археолози откриха в Созопол гроб на вампир по време на разкопки на манастира „Свети Николай Чудотворец”.


- Гергана, кога разбрахте, че точно вие сте санала „проводник” на послания от т. нар. Информационната Космична Банка /АКАША/?!

- Не съм твърдяла, че точно аз съм “проводник” на послания от т.
нар. Информационната Космична Банка /АКАША/ Аз се развивах постепенно, преминавайки от степен на степен!...

- Според вас „сетивностите или дарбите не се отключват в зависимост от интелектуалното, а от духовното ниво” - обяснете ни повече?!

- Тези дарби, ако ги наречем така, са заложени във всеки един човек. В зависимост от духовното ниво тези сетивности се отключват и започват да се проявяват. Това е така, защото, ако няма необходимия потенциал, човек няма да знае как да ги използва или поне няма да ги направлява в правилната или добрата посока. Интелектът не е фактор, който определя дали да се отключат или не тези дадености. Той може само да помага, в последствие, за добрата реализация на проводника, имащ тези способности. В случаите, когато връзката е с АКАША, изборът прави самата банка, а не индивидът.

- Как „контролирате” отговорността за пренасяните чрез вас послания на АКАША и съответно откъде съдите, че информацията „отгоре” е напълно достоверна?!

- От реакциите на хората. Това, което съм получила и казала на
хората, се потвърждава...

- Стигнали сте до убеждението, че досега при вас не се е получавало разминаване, освен в периодите от време, но че това е нормално. Имате ли реални факти, с които да го удостоверите и защо времето не „играе” при ясновидските прогнози?!

- Защото времето може да бъде изтеглено напред или да се забави. Има събития, които са програмирани да се случат още преди стотици или хиляди години, но с оглед ускоряването на времето и решението на Висшите йерархии, някои от тях са напълно отменени. Времето, такова, каквото го измерваме ние, съществува само тук, на Земята, не е и в пространството.

- С физическото остаряване, има ли зависимост от човешката енергия - съответно млада или стара, за „задвижване” или „забавяне” на процеса на продължителност на човешкия живот и съответно човешката смърт ?!

- Преди хилядолетия човешкият живот е имал много по-голяма продължителност, но постепенно, с промяната на мисленето, с откъсването от природата и нейните, както и на Вселената закони, тя се е смалила до днешните 70-80 години. Мисълта е енергия и като такава, тя формира полето, което ежедневно, дори ежеминутно, ние създаваме около себе си. Няма стара и млада енергия, има позитивно, градивно мислене и обратното такова.

- Ваши „колеги” побързаха да прогнозират нови земетресения или липса на такива, подобни на последното голямо с епицентър град Перник от 22. 05. 2012 г.! Като човек, който се занимава с тайните на подземията и вековните тайни, скрити в недрата на България, очакват ли се предстоящи по-сериозни трусове в близките месеци и с какъв епицентър?!

- България е част от планетата и е нормално да участва в процесите, които я съпътстват в периода на преход и преминаване в ново измерение. Наводненията, катастрофите, земетресенията и пр. са част от този път, но България е защитена територия и силни трусове с катастрофални последствия за народа ни няма да има.

- Какво бъдеще очаква българите от „третата възраст” през близките 5 години?!

- Българите от така наречената „трета възраст” участват наравно с всички в процесите на преход и трансформация. Важно е да се обърне поглед навътре, не навън. Всичко започва от нас самите. Ситуацията действително е трудна, но колкото повече се опитваме да я приемаме като част от пътя, като нещо, през което трябва да се премине и което на този етап не можем да променим, толкова по-леко и безболезнено ще се отрази това на хората. Нека се опитваме да се усмихваме по-често, да живеем с позитивна нагласа и в хармония, въпреки че за мнозина това не е лесно. Предстои подобрение в стандарта и живота на хората, който ще се усети след около 2-ве години. 2014-2015 години ще бъдат осезаемо по-добри в това отношение.

- За по-старите хора, а и за всеки българин, коя необходимост от бита отнема смисъла за духовното им израстване - нечовешката битка за материални блага, демонстрацията на безнаказаност в обществото ни, политическата хамелеонщина, вулгарната показност на „богатите и известните” и т. н.?!

- Духовното израстване е път, към който се върви ежедневно. Не се случва за ден или година. Въпреки вулгарността и абсурда, който ни обгражда, не трябва да се отказваме от този път, който върви успоредно с ежедневното ни материално оцеляване. Не е възможно да се отдадем само на духовното си израстване и да загърбим материалното, защото все още живеем в материалния свят, но е важно да намираме баланса между двете и най-важното, отново, как мислим, начинът ни на мислене е много важен фактор!

- Къде пенсионерите трябва да търсят опора и смисъл, за да продължат живота си достойно и праведно, а не окаяно и безперспективно, както при повечето е така?!

- На този въпрос не може да се отговори конкретно. Предстои промяна, но трябва още малко търпение и вяра, колкото и трудно да е вече това.

- В днешно време, а и в бъдеще, младите или по-възрастните хора разбират повече смисъла от това да знаем и четем книги, свързани с историческите ни паметници и „паметта”, която те носят за бъдните поколения?!

- В миналото хората четяха много повече. За съжаление, по-новото поколение не познава добре историята и паметта на народа ни, а това е важно. Няма значение към коя възрастова група принадлежи човек, важно е да познава историята и корените си, и да ги цени и уважава!

- Вие сътрудничите на писателя Милан Миланов за поредицата му „Тайните подземия на България" от третата книга!... Кой ви свърза с него и чрез какво намерихте допирните точки помежду ви?!

- С него ме запозна наш общ познат. Г-н Миланов ми изпрати два – три въпроса, на които знаеше предварително отговорите и след като получената от мен информация се покри с неговата, той ми предложи да работим заедно.

- Преди вас в създаването на поредицата от първите две книги са взели участие други две ясновидки, които вече не са между живите - кои са те?!

- Това са Веса Маркова и Стефанка Мирчева. Г-н Миланов е посветил книгите си на тях.

- Един от въпросите, които Милан Милонов ви е задал, за да ви „провери”, е: „Къде е Троя”!... Отговорихте ли му правилно и какво?! Той самия откъде знае какво да очаква за правилността на отговора ви?!

- Да, единият от въпросите беше за Троя. Информацията, която аз получих и му изпратих беше, че се е намирала на мястото на днешния град Царево и по-точно под квартал Василико. Г-н Миланов каза, че това се покрива с неговата информация, която е получил в различно време от Веса Маркова и Стефанка Мирчева. Истината е една и когато различни източни, независимо един от друг получават една информация, това е вече показателно, нали?!... /смее се - б. а./

- Твърдите, че Троянска война не е имало и че тя е само една измислица на Омир, обяснете ни повече?!

- Да, Троянската война не е съществувала по начина описан от Омир.
Имало е множество войни, които Омир използвал, за да ги вплете в една.

- Реални герои ли са Парис и Прияма, с какво са били специални и достойни да останат в историята?!

- Питате за неща, които ще бъдат публикувани в една от следващите книги на г-н Миланов...

- Вие имате способността да откривате т. нар. „подземни градове” на извънземни цивилизации /намиращи се в земното ядро/! Къде по-точно са ситуирани в земните пластове на България, от какви времена датират, с каква цел са създавани и кога ще бъдат усвоени реално от съвременната цивилизация?!...

- Подземните градове не са само на извънземни цивилизации. Има и атлантски, и лемурийски, но всичко това е описано в книгите на г-н Миланов “Тайните подземия на България”. Времето за тяхното откриване за нашата цивилизация, все още не е дошло. Съзнанието на хората е на ниво, което не позволява това да се случи.

- Разполагате и с нови данни-открития и за съществуването на скрити образи пред и под самия Мадарския конник, какво са представлявали те и как са били изличени?!

- Да, пред образа на конника е имало и образ на жена с дете в ръцете. Образите са били изсечени в скалата от потомците на първите заселили се по тези земи траки, които са имали контакт с отиващата си вече раса на атлантите, от които са получили много знания. Релефът представлява последния атлантски владетел и неговите съпруга и дете. С това древните ни предци са засвидетелствали своето уважение и благодарност към атлантите. Тези данни са публикувани в споменатите вече книги “Тайните подземия на България”....

- Гроб на вампир откриха археолозите по време на разкопки на манастира „Свети Николай Чудотворец” в Созопол. Експертите разказват, че погребението носи всички белези на ритуал срещу вампирясване. Знаете ли нещо повече за тези ритуали, датирали в България още от древността? Това означава ли също, че окултното при древните е било на почит?!

- България е люлка на древна цивилизация, която в продължение на хилядолетия е пазила връзката си с природата, спазвала е Вселенските закони и е живеела според философията на Космоса. По време на християнството е продължавало да съществуват родове и отделни хора, които са помнили древните времена, знания и ритуали. Църквата, от своя страна, е държала хората в подчинение с натрапените и скалъпени догми. Всеки, който и разсъждавал различно е бил определян за враг, за обсебен и пр. Такива хора са били подлагани на гонения, а другите са се страхували от тях. Това е една от причините за възникването на ритуалите срещу вампирясване. Хората, насочвани от църквата, са се страхували да не би след смъртта духът на починалия да се върне между тях и да започне да мъсти и нанася вреди. Ритуалите са били различни – пробождане в сърцето, пробождане в ръцете и краката, както при разпятието и т. н.

- Защо е необходимо да научаваме и да знаем за всички тези подземни местонахождения и дали са съществуваща „реалност”, с какво са полезни за днешната ни „пета раса” на човечеството, както вие я наричате?!

- За да знаем и да си спомним миналото. Човечеството трябва да научи за своите съкровищници.

- Защо твърдите, че точно ние сме „петата раса” /след расата на „атлантите” и какви са били те?!/, като предишна!?!

- Това е доказано от учените. Не аз съм го измислила аз. Първите две раси са били безплътни. Третата раса е била на лемурийците, четвъртата – на атлантите и ние сме петата раса. Расите преди нас са били много по-развити, по-духовни, по-знаещи, по-можещи и много по-добри. В нашия ген са заложени също такива потенциали, но ние все още не сме ги развили и овладели. Дано да започнем да работим върху това, но за целта е необходимо, първо да променим съзнанието си и да наблегнем на духовното си развитие.

- Кога ще се роди следващата „шеста раса” и с какво ще бъде по-висша, превъзхождаща от сегашната?!

- Предстои да започнат да се раждат децата от Шестата раса. Те ще имат по-високо духовно развитие и ще бъдат наши учители в много отношения.

- От вас съм чула и информацията, че през 2012 година жените ще бъдат по-силни от мъжете, нима и сега не е така?!

- Това не е моя информация. Всички древни племена знаят за преминаването на силата от мъжкото в женското начало.

- Всички знаещи, прогнозират повсеместното настъпване на Матриархата от тази година!... Кой всъщност ще „дърпа конците” и впряга на живота - майките и свекървите в семействата или младите жени и любовници?!

- По принцип предаването на силата от мъжката на женската енергия вече е факт. С настъпването на 2012 година това е възможно да стане по-осезаемо във всички аспекти. Това не означава, обаче, че всички жени ще могат да „дърпат конците”! (разсмива се... - б. а.) Все пак, за да владееш тази енергия трябва да можеш да я насочваш и използваш правилно, което отново ни води до духовното израстване, начина на мислене, взаимоотношения и пр. Жените притежават невероятна сила и се надявам по-голям процент да осъзнаят това и насочат потенциала си към позитивното и градивно творене на бъдещето ни.

- Може ли да четете, разчитате т. нар. „памет на душите” и с какво това знание за предишните животи и прераждания, помага на хората в настоящия им живот?!

- Такава информация може да се получи, но не е необходима. Важно е кой си сега, какво правиш, как мислиш и какво е отношението ти към хората, природата, Вселената и т. н.

- Защо точно 2012 година е предопределена от Маите да сложи края на „лошия свят” и да започне нова ера на един по-съвършен и духовен живот?!

- Защото така е предначертан пътя на развитие на човечеството.

- България е малка страна, но в нея има толкова много екстрасенси, гадатели и ясновидци?! Повече шарлатаните или повече истинските таланти са в изобилие тук и как да си обясним по-голямото им количество?!

- За съжаление има много хора, които злоупотребяват с това и го превръщат в начин да печелят пари от болката и здравето на хората. Хубавото е, че има и много чисти хора, които използват потенциала и възможностите си, за да бъдат полезни и да помагат на хората. Големият брой можем да обясним с древния произход на народа ни.

- Ще ни кажете ли чрез „вашата” Информационната Космична Банка нещо принципно важно и обнадеждаващо за бъдещия възход на България?!

- Да, да мислим позитивно, да се обичаме повече, да изпитваме любов към всичко около нас и да обърнем внимание на духовните неща, защото материалното е заробило съзнанието на повечето от хората.

Едно интервю на Светлана Терзиева - Сесил /БЛИЦ