Димитър Стоянов - доведеният син на Волен Сидеров, поиска оставката на лидера на “Атака” заради катастрофалните резултати на партията на президентските и местни избори през октомври. Последва изключването му от партията “за уронване на престижа й”, свалянето му от зам.-председателския пост и размяна на жестоки обвинения.
Единствено в “ШОУ” в пряк сблъсък между Волен Сидеров и Димитър Стоянов се разкрива цялата истина за случващото се зад кулисите на скандала.

- Твърдите, че жена ви Капка Сидерова е действала разрушително на партията, че се е изживявала като “сив кардинал” в “Атака” ?
- Това е и причината за раздялата ми с нея, а не друга жена. Аз никога не съм имал проблем да бъда с жените.

- Значи нямате връзка с депутатката Деница Гаджева, не се развеждате заради нея?
- Не, нямам връзка. Това няма отношение към брака ми.

- В какво точно обвинявате Капка?
- Тя се месеше в делата на партията, манипулираше. От месеци наред пряко въздействаше върху хора, активисти, депутати и ги обработваше и настройваше срещу мен. Правеше опити да създава групи, да цепи партията! Нещо недопустимо!

Аз се разделям с жена си, защо тя прекалено много тръгна да се меси в партията. Направи така, че да се заговори, че “Атака” е семейна партия, да се заговори за това, че тя е “сив кардинал”! Да се приеме, че едва ле не тя дърпа конците, а аз съм една марионетка! Марионетка не съм бил в живота си никога и на никого и не мога да допусна някой да си въобрази, че ще му бъда марионетка!
Шефът на СКАТ и мой кум Валери Симеонов по същия начин се опита да обсеби “Атака” и аз се разделих с него. Същия случай! Той започна да си въобразява, че партията ще му бъде собственост, а аз ще бъда марионетката, която ще държи речи и ще бъде пред хората, ще бъде лицето, а всъщност той ще дърпа конците!

Мислеше, че аз съм някакъв слабоволев, слабохарактерен добродушко

и няма да кажа нищо!

- Димитър Стоянов беше свален от поста зам.-председател, изключен от партията. Какъв беше мотивът ви да бързате толкова?
- Димитър е използван в момента от майка си като инструмент на лично отмъщение. Съжалявам го. Явно не може да се еманципира от майка си. Превръщането на семейна раздяла в политическа интрига е нещо, което не е допустимо. Това не е редно, не се прави така. Колкото и на някой да не му е комфортно психически от някаква раздяла, не трябва да обръща нещата в лично отмъщение. И трябва да си понесе отговорността, щом го направи.

Аз него буквално съм го създал. Но той не можа да се отърве от попечителството на майка си. За да й угоди, извърши нещо подло. Ако не бях в развод с нея, той щеше да е до мен и пръв да обяснява как нямаме загуба на изборите и че всъщност това е една фалшификация...

- Подозирате връзка на премиера Борисов в преврат срещу вас? С каква цел?
- Целта на Капка и Димитър е била с помощта на Бойко да направят вътрешен преврат – Димитър да оглави партията като зам.-председател и нещата да станат като при Льо Пен във Франция, който отстъпи поста на дъщеря си. Само че там историята е съвсем друга! Тя не тръгна срещу него да го клевети...
Бойко Борисов използва Капка, имам информация, че двамата поддържат връзка. Факт е, че и тя, и Димитър са го поздравили за изборите - при положение, че аз пред цяла България казвам: “Тези избори са фалшиви и криминални, аз не мога да поздравя т. нар. победители!” В същото време те двамата го поздравяват! Бойко в интервю специално подчерта как

добрият Митко Стоянов го поздравил, а лошият и невъзпитан Сидеров – не!

- Кой кого използва - той тях или те него?
- Капка и Димитър използват Бойко. А той търси какво в ситуацията може да му свърши работа.
За него идва добре дошло да направи такава интрига, за да овладее “Атака”, защото единствено тя му е трън в очите. Ето, Янето му е вече в краката, другите са уж опозиция, но всъщност тупат топката...

- Опитахте ли в личен разговор да се разберете с Димитър Стоянов?
- На заседание на парламентарната група миналия понеделник говорих с него. Питах го защо не беше в изборната нощ в НДК. Той каза: “Защото така прецених!” По-късно разбрах от разни изказвания негови, че не дошъл, защото знаел, че там ще се показват секскукли на социолози и политици. Това не може да е вярно, защото Димитър не знаеше какво ще се показва, никой не му е споделял. Той като цяло отсъстваше, изобщо го нямаше в работата на централното ръководство.

- Преди изборите сте му забранили да влиза в централата на “Атака”?
- Това изобщо не е вярно. Просто той проявяваше пълна незаинтересованост последната година.
- Димитър Стоянов е евродепутат от “Атака”. Ще продължи ли да ви представлява?
- Като евродепутат той не ни представлява вече. Но аз няма как да го извадя от европарламента. Ако той е коректен, би трябвало сам да напусне, защото присъствието му там се дължи на това, че съм го сложил в бюлетината на партията на първо място. Но очевидно няма да го направи, защото ще му наруши стандарта на живот.

- Капка Сидерова пък е общински съветник от “Атака” в София...
- Тя не е партиен член. Беше предложена от структури с аргумента, че има заслуги за партийния вестник.

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА

ОЩЕ ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЮТА ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА В. "ШОУ"!