Събират ли се наистина Цветелина Бориславова и Бойко Борисов? Или това е поредната градска легенда?
Около Нова година имаше спекулации, че искрата между двамата отново е припламнала и дори - че след като е посрещнал Новата 2012-а в Министерския съвет, премиерът е отишъл при бившата си приятелка Цветелина Бориславова, за да празнуват заедно.

Решихме да проверим истинността на слуховете. Обадихме се на Цветелина Бориславова и заварихме ефектната банкерка в обичайния й делови ритъм - на път за работна среща.

................................
- Г-жо Бориславова, безпокои ви Анелия Попова от вестник "ШОУ"! Има ли истина в слуховете, че се събирате отново с премиера Бойко Борисов? В интервю за в. "България Днес" казвате, че той пръв ви е потърсил, за да ви честити Новата година, а самата вие вярвате, че това е годината, в която духовното ще победи! Пожелавате му и много прекрасни мигове... може би един от тези специални мигове е свързан с вас?
- Здравейте, Анелия. Няма нищо такова, не знам кой и откъде пуска подобни информации, аз имам много работа и гледам да си я върша. А

интервю не съм давала.

- Как така не сте давала?! В "България Днес" думите ви дори са разположени на две страници...
- Знаете ли какво стана всъщност - не, това не е реално интервю. Те ми звъняха, аз карах колата. Казаха нещо, а аз изобщо не разбрах, че звънят от вестник. Не съм знаела, че... давам интервю. По-късно разбрах, че това било практика.

- Ще реагирате ли по някакъв начин?
- Не, не искам да се занимавам с нищо друго, освен с работата си. Не искам да говоря нищо, защото после някой анализира и предава по нереален начин казаното от мен. Аз ви благодаря, че се интересувате от истината, но по-добре попитайте тях защо работят по този начин. Не искам да взимам ничия страна, имам много ангажименти.

- С Българо-американската кредитна банка, която купихте, ли са свързани тези ангажименти или с проектите ви за засаждане на слонска трева, която да се използва като зелена енергия, възобновяем енергиен източник...
- Е, вие сега...

Ангажименти от всякакво естество имам.

И административни, и с бизнес проекти. Ежедневието ми е разпределено до минутата, така че нямам време наистина за интервюта. Аз за личен живот нямам време, та... Разберете ме и не се сърдете, че ще ви затворя. Утре ще ми се обадят от друго издание и ще трябва да обяснявам за разговора си с вас.

- Разбирам. Лек и спорен ден, желая ви успехи!
- Благодаря ви, подобно. Лек ден!

................................
ДОСИЕ

- Разделите и сдобряванията между Цветелина Бориславова и Бойко Борисов са предмет на медиите от години. Факт е обаче, че още през 2009 г. двамата официално приключиха с интимните си взаимоотношения. Доказателство за това бяха думите на самата Цветелина Бориславова тогава: "В отношенията с Бойко преминах през много изпитания. Не съжалявам за нищо. Била съм откровена до крайност с премиера и винаги съм му казвала нещата с точните наименования. Давала съм му и конкретни примери и разчитам, че все пак се е вслушвал в това, което и аз съм му казвала".

- В края на януари 2009 г. по време на 30-ия рожден ден на "Всяка неделя" наблюдателите забелязаха особена близост между нея и собственика на "Свилоза" Красамир Дачев. На самия купон пък тя пристигна с шефа на борсата Васил Симов. И с двамата Цветелина Бориславова вероятно има добри приятелски и бизнес взаимоотношения, потвърждение за това обаче може да бъде единствено времето. А и умножаването на капиталите понякога не оставя време за емоционални залитания. Предполагаемото състояние на Цветелина Бориславова е 306 000 000 лв. - според сайта "Милионерите" по данни от октомври 2008 г.

Подготви: Анелия ПОПОВА