Попфолк идолът Константин бележи поредно успешно участие в „Биг брадър“. След като бе първият победител в шоуто за известни, сега бе на крачка да спечели за втори път. Уви, за голяма изненада на всички, Джино бе удостоен с почетния плакет за „Любима звезда на България“. Въпреки обявения зрителски вот, Константин като че ли има повече последователи и позитиви от пребиваването си в Къщата. Успя да спечели симпатиите на хора, които допреди това не хранеха особено добро мнение за представителите от този жанр. Устатата журналистка Албена Вулева и майка й Людмила Захажаева, актрисата Марта Вачкова, рокаджията Фънки са само част от новите почитатели на вечно усмихнатата звезда. Наш репортер говори с него за позитивните и отрицателните емоции по време на риалити формата, за съквартирантите, за скандалното трио с Борис Дали и Илиян, в която пеят за Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Христо Стоичков, Мадона, Бионсе, Доналд Тръмп и т.н.
- Коце, размина се на косъм от втора победа в „Биг брадър“. С какво Джино се оказа по-добър от теб?
- Вие видяхте кой е по-добър! (Смее се.) Спечелих сърцата на всички критици и на съквартирантите, сред които са Фънки и Людмила Захажаева. Всички те скандираха моето име и накрая най-демонстративно си тръгнаха в несъгласие с вота на зрителите. Това е голяма победа за мен. Може би аз съм единственият, който се качи горе и поздрави Джино, показах уважение. В крайна сметка, човек не трябва толкова да ламти за първото място. Понякога втората позиция е доста по-изгодна, както е в случая. Когато си първи, си обект на злобата на всички, сочат те с пръст, все нещо си си купил, все нещо си направил… Смятам второто място за много по-хубаво от първото! И сега излиза, че аз съм жертвата, прецаканият човек. 

Аз съм победител, чувствам се като такъв. Приветствам Джино, тъй като е младо и симпатично момче. Единствено ме притесни, че беше прекалено много тъжен и го заявих открито. Докторите му казаха да не носи бастуна, защото си изкривява тялото. Казах му да го хвърли, да престане да го играе на жертва. Аз съм друг тип човек – обичам да си купонясвам, да си дрънкаме глупости, да си бъдем естествени. Евала на момчето, потруди се цял месец да го играе на жертва, да куцука, да ходи и да се жалва по доктори, да си разказва тъжната история. Всички го разкрихме още от самото начало и му казвахме да се усмихне малко. Тази драматична история, която разказва, е била преди 2-3 години. Бъди щастлив, че си жив и се усмихни на живота, не му се мръщи. За себе си съм доволен, че завладях публиката, както и Албена Вулева и Марта Вачкова, които се изказаха ласкаво за мен. Пък и на моите участията всички фенове казват, че аз съм техният победител. Това ми е достатъчно. - Как така се зароди приятелство между теб и Фънки, който открито напада попфолка и представителите от този жанр?

- Това беше най-близкият ми човек в Къщата, боготворя го. Усещам го, че и той умира за мен. Изградихме страхотна дружба, надушихме се. Има страхотно чувство за хумор и е един от най-позитивните хора, които познавам. Възпитан е, класа човек. Може да си позволи да се шегува с когото си пожелае. 

Той даже изяви желание да дойде в моята дискотека, да си пийнем и вероятно някое дуетче да направим. (Усмихва се.)  

- А какво ще кажеш за открития флирт на Зорница Линдарева към теб, след като знае, че си щастливо женен, имаш деца? 
- Глупости! Това е едно предаване, където трябва да има сюжетни линии. Ние вътре сме едни актьори, които трябва да правим нещо. Вътре бяхме едно семейство, което 24 часа обитава една стая. Ако снимаш един човек денонощно в продължение на един месец, можеш не любов, ами война да изкараш Винаги може да се изкара някаква сюжетна линия. Аз нямам нищо против, все пак гоним рейтинг. Даже трябва да дадем малко от себе си. Нашите близки разбират за какво става на въпрос. Моята съпруга нито за миг не се е разстроила. Тя знае, че това е игра и ние сме влезли да я играем. По един или друг начин тази игра храни семейството ни. Зори и Светлето бяха толкова мили момичета, бяхме близки. Първите 2-3 дни навън си липсвахме и си звъняхме. Определено не е имало нещо, което да е прекалено. Това са естествени момичета, които бяха близки до мен. 

Тъкмо се нанесох в новата си къща, където живях две седмици и трябваше да вляза в „Биг брадър“. Сега в моята си къща не мога да се климатизирам. 

- Свикнали сме винаги да те виждаме положително настроен и встрани от конфликтите, но те видяхме и с по-остри думи към Луна и Мариела Нордел?
- Аз съм си такъв – реагирам си! Все пак не съм и първа младост, нервната ми система е опъната и когато някаква олигофренка се държи така, аз отвръщам. С извинение към г-жа Нордел, но тя не е с всичкия си и може да отиде да се прегледа някъде. Тя самата не знае какво говори. Щяла да ме прави политик в Брюксел… За някакъв малоумник ли ме взе?! Според мен си е създала целия свят, измислила си е всичко около себе си. Всичко й е фалшиво. Не тя мен, а аз нея разгадавам. Колко опит имам с хора, колко хиляди и милиони хора съм виждал и съм общувал с тях, че мога да преценявам. Само като я погледна в очите и мога да ти разкажа нейната история. 

Луна си беше в час, играеше си циркове, пееше си песните. Всичко й е наред. Когато идваше с добро при нас, я канех да седне, а когато с лошо – получаваше шише с вода във физиономията 

Каквото почукало, такова се обадило. Но тя си беше перфектна, стабилна психически. Имаше един момент с очилата й, за което аз подшушнах на Динко, че би я подразнило. 

- Признавал ли си някога на Луна, че си наркоман, както тя тръби навсякъде след шоуто?
- Отново добра тактика от нейна страна. Избира някоя от топ звездите и на техен гръб иска да става известна. Хората от „Биг брадър“ са оставили един шкаф, пълен с лекарства, витамини и какво ли не. Вътре имаше всичко! Тя хвана едни ампули и почна да разпитва на кого са. Случайно минах от там и на майтап й казах: „Как на кого – моите са“. Пита ме защо са ми, а аз й казах: „Е как защо – наркоман съм, без тях не мога да живея“. Даже си стегнах ръката и й показах какви хубави вени имам, където се боцкам. Правя си подигравка с нея и смятам, че тя разбра хумора ми. 


Луна се качи на главите на всички съквартиранти 

- Къде на шега, къде не, Мариела изяви желание да те прави политик. Замислял ли си се някога да навлезеш в дебрите на политическия свят? 
- Всеки човек си има своя съдба. Аз отдавна съм избрал какво искам да правя и го правя вече 19 години. Всеки човек, който ме заговори по този начин като Мариела, той или е луд, или ми се подиграва. Знам моят път какъв е и си го следвам. Почти се изморих и от него. Като ми се събере един месец почти без сън и ми идва в повече. Ще ми се да си почивам, а не да се занимавам с нови поприща. Ще се боря на моя фронт, постигам си нещата, доставя ми удоволствие моята работа и се чувствам щастлив. 

- От този формат разбрах нещо ново за теб – умееш да имитираш гласа на Васил Найденов, и то много добре! 
- Аз съм добър в това, което правя. Логично е да мога да имитирам много хора, като Володя Стоянов и Тони Стораро. Имам някакъв талант като че ли. Много добре ми се получава имитацията на Васил Найденов. 

- Обижда ли те понякога това, че всички от попфолк бранша ви слагат под общ знаменател и сте нарицателно за нещо пошло? 
- Не, аз си знам моите неща. Връщам се назад, правя си ретроспекции на песните, където са участвали филхармонисти, джаз саксофонисти, повечето текстове ги е писала Надежда Захариева, бивш министър на културата, „Ку-ку бенд” са ми свирили… Пея с толкова чувство на чист български език, без диалекти. Имам прекрасна орнаментика и бленда. Кой където иска да ме слага и причислява. Най-важното е хората като ме слушат да се просълзяват и да се радват, да изпитват някакви емоции. Това е работата на артиста. 

Аз съм просто певец, който пее някакви хубави песни – някои са с балканско звучене и са весели, други са тъжни. 

Маги Халваджиян ми е снимал в началото клиповете Вальо Градинарски, китаристът на LZ, ми е създал част от песните. Имам народна песен, с която спечелих първа награда на фестивала „Пирин фолк“. Тази песен влезе в албум, който се издава в целия свят от „Уорнър мюзик“. Давам си душата и сърцето в музиката. 


Трио БИК  с нов взривяващ и скандален проект 

- Най-накрая дочакахме продължението на триото с Илиян и Борис Дали. Защо решихте да включите в текста толкова популярни български и световни имена? 
- Момчетата одобриха текста на песента и ме викнаха да я запишем. Отидох за 5 минути да запиша моята част и веднага след това влезнах в „Биг брадър“. Клипа също го снимахме за един час. Идеята е тяхна, дано да се хареса парчето. Нещо весело е, хората да се отърсят от напрежението. Малко простотийка да има. (Смее се.) 

- Дали пък Бойко Борисов не се е обидил, че пеете за женитба между него и Корнелия Нинова?
- Наскоро разбрах, че е имало проблем с разрешението на всеки един замесен в песента. Шефът, Митко Пайнера, казал, че не може да я пусне тази песен така, щели да му затворят телевизията. (Смее се.) Доколкото разбрах, Бойко е приел песента с усмивка и е харесал песента. Христо Стоичков също е дал съгласието си, „Ку-ку бенд” и Слави не са имали против. Само Корнелия нещо не се е съгласила, което е много глупаво. Това е едно шоу, майтап и всеки трябва да бъде широко скроен. Даже на клипа нещо са я маскирали… 

Досие:

Константин Иванов Славчев е роден на 17 юли 1976 г. в гр. София. Той е български попфолк изпълнител, а също така и съсобственик в известна верига заведения. Баща му Иван е  работил в системата на МВР, а майка му – Марияна като учителка. Спортът и музиката са негови увлечения от малък, завършва спортното училище „Левски-Спартак“, а с музика започва да се занимава сериозно от 1999 година. Казармата Коцето кара в ШВСМ „Левски“ или т.нар. Спортна рота през периода 1995 – 96 г. Бивша приятелка на Коцето е друга българска звезда – фолкпевицата Райна. На 17 септември 2010 година се жени за Надежда Стоянова. На 30 ноември 2010 г. се ражда първото му дете – Марияна. На 11 октомври 2015 г. се ражда синът му Александър.


Интервю на Красимир Красимиров