Всички познават Алфредо Торес най-вече с танцовите му умения. Той е и отличен хореограф. Живее в България от 20 години. Когато представя себе си, винаги набляга на това колко забавен и позитивен човек е. Такъв го видяхме и при участието му в хитовото шоу „ВИП брадър”. Алфредо напусна звездната Къща на крачки преди финала, но с чувство за добре поднесено настроение вътре. Мнозина го упрекваха, че е много неактивен, не участва в много от ситуациите и страни от живота на останалите съквартиранти в Къщата. Самият той обаче умело опровергава това – и с философия, и с факти, за които никой още не знае. Пред народното издание Алфредо Торес е откровен и емоционален, каквото и очаквахме от него.
- Алфредо, чухме много мнения за участието ти в шоуто, но как ти определяш престоя си в Къщата на „ВИП брадър”?
- Моето участие беше много добро (усмихва се). Чувствах се комфортно през цялото време, във всичко, което правех там, защото това всъщност съм самият аз. Може би спах малко повече, отколкото трябваше, но това беше, защото преди предаването бях натрупал голяма умора в себе си. Имах преди влизането си в шоуто много натоварени два месеца, в които работех от понеделник до понеделник. Но въпреки това съм доволен от участието си. Радвам се, че научих всеки един от останалите съквартиранти да танцуват – един по един. Показах им също така, особено на мъжете, че не е хубаво да се държат с жените невъзпитано – защото някои от тях имаха такива моменти, а за мен това не е правилно. И е успех, че им го обясних.


От ляво на дясно мъжката ВИП група: Шеф Петров, Даниел Петканов, Алфредо Торес, Тото и Дани Златков


- Това ли те разочарова най-много у съквартирантите – грубото държание?
- Да. Много ме дразнеше това, че те постоянно се карат заради егото си. Не бяха толерантни един към друг в повечето ситуации. От нещо, което нищо не струва, те буквално превръщаха в голям проблем ситуацията. Те се караха за един хляб. Има и друго, което ме разочарова – всяка вечер в шоуто аз миех чинии, чистех, но това никога не се е излъчвало. Събуждах се късно, след полунощ и ставах да го правя, докато всички спяха. В същото време впоследствие почти всички ме обвиниха, че съм като на почивка в Къщата. Това не е вярно! Докато те спят, аз чистех.
Имало е и моменти, когато съм бил в кухнята, докато наблизо всички се карат пак за нещо – аз правех импровизирана музика на котлоните. И това не се е давало. Но нищо. Всичко е наред.

- Как възприемаш прекомерната агресия в Къщата – моментите, когато емоциите ескалират, крайностите взимат връх и дори почти не се стига до физическа саморазправа?
- Не мога да понасям агресия. Не трябва да я има, но те постоянно я провокираха и изпълняваха. И вербална, и агресия с психиката. Шамари не е имало, но в много от ситуациите те се мачкаха помежду си с думи. Чуха се дори и типично мутренски заплахи от типа „аз ще ти пратя моите хора отвън…”. Такива неща изобщо не трябва да съществуват. Аз не участвам в такива ситуации. Не участвам и в ситуации, каквито си създаваха момичетата – спореха коя е по-известна, коя е по-богата. А ние седим на една маса, на която не само се храним, но и постоянно се чуват заплахи. Много често и Шеф Петров бе в основата на споровете.

- Шеф Петров се очерта като всеобщ дразнител!
- Много хора и сега отвън ме питат как така съм успявал да говоря нормално с Шеф Петров. Аз разбрах, че той е интелигентен човек, знае много неща, но
когато изразява мнението си, често прекалява с маниерите
При него ми хареса това, че е компетентен по много въпроси. Например, познава добре историята на България. А в Къщата никой не я знаеше! При него лоши са маниерите – те провокират всички останали. Но другите трябва да са малко по-умни в реакциите, по-толерантни.

- Какво мислиш за Мегз, която единствено заради теб промени принципите си при една от саботираните мисии?
- Тя знаеше, че това за мен е много, много важно. Обясни го. Много седяха и казваха за нея, че е болна, но как така се казва за един човек, че е болен, ако той не е такъв?! Тя била болна, имала голяма амбиция, прекомерно самочувствие и не знам си какво… а аз я виждах и чувах какво говори. А то нямаше нищо общо с тези определения. По-скоро Мегз има проблем с дикцията, с начина, по който говори. Но пък има и хора, които постоянно заекват, когато говорят, взимат прекалено много пауза, което е също проблем. Мегз е интелигентно момиче, което е стигнало донякъде благодарение на собствения си талант и бизнес, има мнение, но има и нещо, които може да промени в себе си. Още е млада. Но не виждам нищо лошо в нея. Много от отказите й бяха обосновани, а всички я нападаха, без да помислят. Само аз и впоследствие и Сашка Васева говорихме спокойно с нея, защото така се прави.- На кого стискаш палци на финала? И кой най-малко заслужава да победи?
- Мегз, Дани Златков или Шеф Петров, защото са истински хора. Останалите са също много добри, но някак не виждам да са себе си през цялото време. А този, който според мен не заслужава да победи, това е може би Марги Хранова – тя е звезда, но не пасва на тези ситуации. А също и
Енджи Касабие - тя постоянно разпитва всички - 
кой колко печели, с кого е…

- Казваш, че бурите в отношенията се потушават с танци и повече усмивки. А какво се случва, когато се ядосаш истински в живота?
- Аз обикновено се ядосвам всеки път, когато видя, че има нещо нередно. Дразнех се така на Шеф Петров, който ми държеше сметка защо помагам и подкрепям Мегз – в моментите, когато всички бяха срещу нея. Гледам да запазя позитивното в мислите и думите си.

- Каква е разликата между България и Куба в твоите очи?
- В България много се говори. И хората много лесно се карат. В Куба не е така – там хората са по-весели, не обръщат внимание на тези неща.

- Колко труден се оказа за теб българският език?
- Българският език е труден, да, но мисля, че и в Къщата, и извън нея, всички ме разбират.

- Как те посрещнаха близките ти?
- Много добре. За тях аз съм победител. И съм внасял настроение в шоуто.

- Малцина знаят, че едно от твоите хобита е професионалният бокс…
- Да (усмихва се), така е. Най-любими в този спорт са ми стратегиите – например тези, които трябва да прави Кубрат Пулев преди важни мачове.

- Би ли излязъл на ринга срещу Кубрат Пулев?
- (Усмихва се.) Ооо, ами да, бих. Но той е друга категория – тежка. Аз съм лека категория, но с него може да изиграем една спаринг среща.

Интервю на Анелия ПОПОВА