Карнобатският кмет Георги Димитров е постъпил по спешност снощи в МБАЛ „Дева Мария” в Бургас с масиран инфаркт, съобщи Флагман.бг.
„Видяхме реаномобила в полунощ, от който го сваляха. Не знаем какво се е случило, но разпознахме кмета на Карнобат”, разказват пациенти. Бързата професионална реакция на дежурния кардиологичен екип в МБАЛ „Дева Мария” е върнала градоначалника към живота. Направена му е по спешност коронарография, ангиопластика и стентиране на виновната за инфаркта артерия.

„Действително състоянието ми е такова, че не съм здрав. Всеки ден получавам всевъзможни актове от държавни органи, така че един инфаркт за мен не беше изненада”, каза пред журналисти по-късно и самият кмет.Тези дни му се налагало да пътува често до столицата и обратно в служебни командировки. Утре градоначалникът обаче щял да свали болничната пижама и да се яви на работното си място, тъй като бил вносител на голяма част от докладните записки за насрочената редовна сесия на местния парламент. Ставало въпрос за усвояване на средства по европрограми, което не търпяло отлагане./БЛИЦ