Сляпата неделя дойде и за Иван Гранитски. Някогашният шеф на БНТ се прости с ергенлъка на 55 години, взимайки се с 12 години по-млада булка.
Заклетият почитател на покера и таблата в неделя каза "да" на пиарката на здравната каса Мариана Петрова. Двамата влюбени изслушаха Менделсон в Копривщица по идея на кумовете - шефът на болница "Токуда" Румен Сербезов и председателката на общинския съвет в бунтовния град Искра Шипева, а младоженците се съгласили, за да не им скършат хатъра.

Според запознати Шипева самоволно е венчала младоженците в общината, без те предварително да представят необходимите медицински свидетелства.

На ВИП сватбата са присъствали и видните любители на подобен род тържества - поетът Любомир Левчев и съпругата му Дора Бонева, които са известни инициатори на сватби на приятели. Преди десетилетия те ожениха в Пловдив Кеворк Кеворкян и покойната му съпруга Надежда Дженева и дори им станаха кумове.

Сватбеният купон на Гранитски избраницата му се вихри  в легендарната копривщенска кръчма "Дядо Либен". Заради забраната на църковни венчавки между 1 и 15 август обаче "младите" ще се врекат един на друг пред Бога чак на 16 август отново в Копривщица. /БЛИЦ