Председателят на парламента Димитър Главчев отстрани от пленарното заседание лидера на БСП Корнелия Нинова, след като прочете декларация. Веднага след това цялата парламентарна група на БСП обяви, че бойкотира днешното заседание.
Главчев заяви, че ще я отстрани само за едно заседание, като се позова на това, че оскърбява Народното събрание. Той отстрани и депутата Антон Кутев за две заседания. След като отстрани Корнелия Нинова, депутатите от БСП започнаха да скандират „оставка“.

В декларацията си Корнелия Нинова заяви: „Разбирате ли какво правите с гласуването и поведението си по предложението ни да бъде изслушан министър-председателят? Той твърди публично, че има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници и вие оправдавате това. Констатирам и не е наша работа, но моля да се замислите. Не позволявате ли по този начин да бъдат издадени присъди предварително, подобна на тази, която Цветанов изказа срещу лекарите. Какво е това? Тотално нарушаване на принципите на правовата държава. Защо позволявате на български министър-председател, който и да е той, тотално да руши институциите?“, запита Нинова, цитирана от "Фокус".

От своя страна Димитър Главчев заяви: „Не сте на пленум на БСП. Уважаеми колеги от БСП, заемете си местата. Г-жо Нинова, напуснете залата, не сте на пленум на БСП“. Накрая Главчев прекъсна заседанието за 10 минути, докато Корнелия Нинова напусне залата. По време на прекъсването председателят на парламента свика извънреден председателски съвет.  

На 10 ноември председателят на НС Димитър Главчев се обърна към лидера на БСП Корнелия Нинова с думите: "Според чл. 162 ал. 1 от Правилника - председателят може да отстрани за повече от едно заседание, но не повече от 3 заседания, народен представител, който оскърбява Народното събрание, членовете на Министерски съвет, президента или вицепрезидента или други органи на държавната власт. Репликата му беше по повод изказването на Корнелия Нинова, в което заяви, че премиерът Бойко Борисов нарушава Конституцията като не се явява в Народното събрание за гласуването на нов здравен министър. „След като прегледам видеозаписа ще помисля дали да приложа този член към вас“, каза още той.

 Минути след скандала в пленарната зала на извънреден брифинг в кулоарите депутатите от БСП обявиха, че няма да участват в днешното заседание в знак на солидарност с Нинова. Те поискаха и оставката на председателя на парламента Димитър Главчев с мотив, че нарушавал свободата на словото.