Общинският съвет на гр.Елин Пелин отстрани Йордан Йорданов от поста кмет на града, съобщи председателят на Общинския съвет Георги Костов. Новината е потвърдена и пред БТА, личи от сайта на държавната агенция.
Кметът Йорданов е освободен заради несъвместимост на заеманата длъжност с влязла в сила присъда. Йордан Йорданов освен това не е предоставял информация наОбщинския съвет и на сайта на общината за дейностите, извършвани от общината по обществени поръчки, допълни Костов.

Общинският съвет още не е избрал заместник на Йорданов, защото той може да обжалва решението пред областния управител в 14-дневен срок.

Към момента Йордан Йорданов не е открит за коментар. И кметът Йордан Йорданов и председателят на общинския съвет Георги Костов са от партия ГЕРБ.

Кметът на община Елин Пелин Йордан Йорданов остава на поста си, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ, цитирани от 24 часа.

Йордан Йорданов не е отстранен от длъжност, тъй като няма такова решение на съда. Информацията за неговото отстраняване бе подадена в няколко столични редакции от анонимни представители на общината.

От пресцентъра на ПП ГЕРБ уточняват, че отстраняването на кмет става възможно след влязло в сила решение на съда или след решение на Общинската избирателна комисия. От там са категорични, че слуховете за неговото отстраняване имат за цел всяването на предизборно напрежение.

Ето какво публикува и държавната агенция БТА по случая: ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСКЛУЗИВНИ КАДРИ ОТ ОБЩИНСКАТА СЕСИЯ