Тежко заболяване е покосило любимия изпълнител на поколения българи Георги Найденов. Гого вече е преминал през поредица от консултации, прегледи и лечения, които не са успели да забавят развитието на болестта.
Става въпрос за рядка дегенеративна болест на мозъка - много особена форма на множествена скрелоза. Тя се характеризира с много тежки симтоми и бързо развитие. Влияе остро и върху всички нервно-мускулни функции на организма. За забавянето й воже да помогне присаждането на стволови клетки.
Един от най-емблематичните гласове на българската поп музика надви мъжката си гордост и отчаян се помоли за помощ чрез писмо към всички благодетелни хора.

Поместваме пълния текст на писмото.

Моля помогнете!

Уважаеми приятели,

Ще ви спестя всякакви предисловия и обяснения и ще го кажа направо: Боледувам от рядка и за съжаление нелечима болест с неизяснен произход и фатален край.

След като за една година опитах всички възможности у нас, единствената вероятна алтернатива остана присаждане на стволови клетки. Засега съгласие за тази интервенция съм получил само от Москва на цена 50 хил. лв.

Тази сума не е по възможностите на моето семейство и затова ви моля за помощ.

Ако нямате възможност, изпратете това писмо по факс или до тези, които смятате, че могат да помогнат. Надявам се разбирате, че съм прибягнал до тази крайна за мен мярка, защото всеки ден е от значение.

Банковата сметка е BG73 UNCR 7630 1059 6950 20 , а телефонът 0889 38 00 30

Благодаря ви и нека Бог ви благослови!

Гого


Потърсен за коментар на посочения телефон, Гого потвърди пред БЛИЦ, че е тежко болен. "Изпратих писмото на мои приятели, които явно са решили да го направят достояние пред медиите", обясни певецът.

По думите му това е неговата банкова сметка. Събраните пари ще му трябват на първо време да отиде в чужбина, за да му потвърдят диагнозата в някоя западна страна и след това да си присади стволови клетки.  

"Това е единствената вероятна възможност за мен. Никой не ми дава обаче гаранция, че това може да бъде лечението. В световен мащаб моята болест няма лечение", каза Гого.
Бургаският строителен предприемач Георги Манев вече е подел кампания в града за събиране на средства в помощ на Гого, предаде кореспондентът на "БЛИЦ"  в морския град. Очаква се към инициативата да се присъединят и други имотни бургазлии. /БЛИЦ