Ивет Добромирова се хвърли на барикадата да брани служебния премиер ден след нападките на Румен Петков в bTV. "Къде е Марин Райков, къде е?", захапа я Генка Шикерова още в началото, без да се съобрази със съчувствието, изразено от гостенката за запалената й кола. Говорителката на служебното правителство обаче подмина този въпрос и подкара нейната си теза.
"Обществените съвети включваха хора от февруарските протести", обясни Добромирова. Петков обяви, че на никой не му е станало ясно какви са били тези съвети и как са били формирани. "По повод сделката за печатницата на БНБ мога да кажа, че тя е одобрена от УС на банката. Нелепи са твърдения на Румен Петков, че има някакво задкулисие в сделката", добави Добромирова. Румен Петков обвини служебния Марин Райков, че е взел редица "грозни решения". "Ние имахме най-краткият мандат, свършихме много работа, но и много врагове генерирахме", каза още тя. 

"Нека да коментираме "грозните решение" като справяне с бедственото положение в Неделино, болницата в Девин, няма как да не премина и пред темата за енергетиката, където бяха разсекретени 200 договори, от които стана ясно кой и за какво работи в сектора, както и много други", обясни говорителката на кабинета "Райков". "Искам да кажа, че това правителство беше програмно и се отчиташе чрез т.нар. "медийни литургии". Марин Райков се почувства засегнат от думите, които не отговарят на истината. Атаките срещу служебният кабинет започват и свършват, може би, заради разпределението на държавата в банките", заяви Ивет Добромирова. Попитана дали се знае как върви разпределението на тези пари, тя отговори, че не е ясно.

Шикерова я изслуша внимателно, след което отново атакува: "Къде е Марин Райков?" "В Рим", отговори Добромирова. А, значи Марин Райков предложи на Марин Райков да предложи на президента Марин Райков за посланик в Рим?", продължи водещата на сутрешния блок. Ами какво да направи, като беше и външен министър освен премиер", защити служебния премиер неговата говорителка. /БЛИЦ