В ерата Станишев държавата се управляваше от двама души – Росен Карадимов и Моника Йосифова, докато той самият си поспиваше до 8 часа - това заяви анализаторът Стефан Гамизов пред по бТВ тази сутрин. Той повтори твърдението си, че един от шефовете на ДАНС е сред организаторите на престъпността в България, а тройната коалиция по думите му е решавала въпроса с разпределението на кражбите.
За подхода на бившия премиер към документите със секретно съдържание анализаторът използва думата "инфантилен".

Оказа се, че ДАНС в лицето на хората, които я управляват, всъщност е част от организирането на организираната престъпност в България, отсече Гамизов. Той обаче отказа да назове имена.

Гамизов твърди,че до месец ще бъде публикувана статия в британски вестник за организираната престъпност у нас. Там ще е описано всичко и дори ще излезе стенограма на разговор в ресторант на босовете на организираната престъпност, сред които е и шеф от ДАНС, обясни той. 

Лидерът на Гражданската лига за България предостави фотос, на който според него се виждат  хората, управляващи страната ни. Сред мъжете на маса в известно столично заведение, нашумяло с ъс седмичните сбирки на влиятелни в близкото минало политици, е бил и бившият заместник-директор на ДАНС. Гамизов не назова името му, но бе конкретен за съдържанието на водения разговор. Според стенограмата, която била предоставена и на британското издание, участниците във въпросния обяд се поздравили "Хайде, честито, фирмичките ни ще работят по АЕЦ "Белене".

Гамизов твърди, че хората от споменатия кръг се опитвали да скрият откраднати 400 млн. лева, които са причинили допълнително 500 млн. загуби на държавата.

Според него проектът ДАНС е станал напълно безмислен, след като президенът Георги Първанов е успял да направи заместник-председател на агенцията Иван Драшков.

Кръгът около него е виновен за щети в размер на 900 млн. лв., които бяха по договор между мен и ДАНС за спиране на корупцията, обвини още Гамизов. Той уточни, че консултантският договор е бил за 400 млн. лв., които са откраднати и заради това обществото търпи загуби от още 500 млн. лв. /БЛИЦ